NEUROGRAFIKA

koncentráció növelés, stresszkezelés, művészetterápia

Carla Galli Magyarország hivatalos NeuroGrafika szakértője

NeuroGrafikai oktatás

Évtizedekkel ezelőtt Carl Gustav Jung pszichológus a mandalák színezését (kör alakú mintákat, amelyek bonyolult mintákat vagy szimbólumokat tartalmazhatnak) javasolta terápiás beavatkozásként a pszichológiai egészség előmozdítása érdekében, mivel úgy vélte, hogy a mandalák rajzolása megnyugtató hatással van pácienseire, miközben megkönnyíti a gondolatok és érzelmek feldolgozását.Azóta a művészetterapeuták régóta ajánlják ezt a gyakorlatot, és pozitív eredményekről számoltak be, bár ezeket az eredményeket a kutatás csak később igazolta. Bár még mindig van lehetőség a mandalákkal és általában a festészettel kapcsolatos kutatásokra. Számos tanulmány mutatott már be nekünk fontos információkat a művészetterápia stresszoldó alkalmazásának hatékonyságáról. 

A neurografika egy képi módszer a tudatalattival való együttműködésre, és hatékony módja annak, hogy jobbá tegye az életét.
A módszert 2014-ben dolgozta ki Prof.Pavel Piskarjov a Kreatív Pszichológiai Intézet igazgatója, a pszichológia doktora, egyetemi tanár, topozófús, festő, építészmérnök, szerző.

Egyéni NeuroGrafika

A neurografika egyesíti a pszichológiai megközelítéseket és a grafikai ábrázolás számos technikáját. Első pillantásra az ilyen grafikák elvontnak tűnnek, de alapjuk nemcsak érzelmi – neurografikai jellegűek; a neurografika rajzolása közvetlenül kapcsolódik a valóság ábrázolásához.

A neurografikai rajzról Wassily Kandinsky azt mondta: „Hogy ha egy képi műből hiányzik a pszichológiai jelentés, akkor nem nevezhető műalkotásnak. A neurografiai képeken az ember belső világának szellemi tartalma jelenik meg a tudatalatti és a tudattalan mély rétegeinek szintjén.”

NEUROGRAFIKA, hogyan működik ez a technika?

A neurografikai rajzolás algoritmusok szerint történik. A rajzok azzal kezdődnek, hogy az ember ráhangolódik, felismeri a problémát és kihoz magából egy grafikus ábrát egy papírlapra. Amikor a felvázolt, érzelmileg megtapasztalt és szimbolikus formában leírt problémás helyzet papírlapon láthatóvá válik, elkezdjük tanulmányozni és elfogadni a történéseket.

Az egyéni Neurografikai coaching során részletesen elsajátíthatja a neurografika algoritmusait, a rajz kompozíciós felépítését, a színhasználatot.  Felteheti a kérdéseit a neurografika rajzolásának technikájával és a rajzolás közben tapasztalható pszichológiai folyamatokkal  kapcsolatban.

A neurografika  öntudatlanul segíti a belső korlátozások eltávolítását, amelyek megakadályozzák minket a valós cselekedetektől.

A szakemberrel való munka feltárja azokat a problémákat, amelyeket a psziché elrejt az önálló önismereti tanulmányok során. Neuro-Coach tudja milyen kérdéseket kell feltenni, merrel kell irányítani, milyen pszichológiai, érzelmi és testi reakciókra kell figyelni. Neurocoaching ebben a formátumban sok feladat és probléma megoldására alkalmas. A könnyebb téma számára egy vagy két ülés elegendő lesz, a bonyolultabbhoz hosszabb munkára van szüksége. A végeredményben Neurografikai rajzolás létre fog hozni  szükséges új neuron kapcsolatokat az új valóság megteremtéséhez és a körülmények kezelésének lehetőségéhez.

A konzultáció személyesen vagy online történik.

Jelentkezés

Bejelentkezés
Translate »